MALZEMELER
- 1 LİTRE SÜT
- 1 SİLME ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
- 1 BARDAKTAN BİRAZ DAHA AZ TOZ ŞEKER
- KREM ÇİKOLATA YAPMAK İSTERSENİZ ARZUYA GÖRE KAKAO
YAPILIŞI
- Derin bir tencereye sütümüzü koyup kaynatmaya başlıyoruz.
- Kaynadıktan sonra karbonatı ekliyoruz.( Bu arada süt köpürüp kabaracaktır tencere özellikle derin olmalı)
- Şekerini de ekleyip arada karıştırarak bir buçuk iki saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Rengi koyulaşıp kıvam almaya başlayınca sürekli karıştırıyoruz.
- Kıvamı puding gibi iken ateşten alıyoruz, soğuyunca biraz daha kıvamı koyulaşacak.
- sıcakken kavanozlara boşaltabilirsiniz.
- Evde çikolata canavarları varsa kakao ve fındık tozu ile karıştırarak kahvaltılık çikolatalarını da aradan çıkarmış olursunuz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder