MALZEMELER
- 1 DEMET EBEGÜMECİ YAPRAĞI
- 1 BAŞ KURUSOĞAN
- 1 FİNCAN PİRİNÇ
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
- 1 AVUÇ ÇİĞ BADEM
- TUZ.VARSA MUSKAT CEVİZİ RENDESİ
YAPILIŞI
- Kuru soğan tencerede sıvı yağ ile birlikte kavrulur.
- Üzerine doğranmış ebegümeci yaprakları konulup ölüştürülene kadar kavrulur.
- pirinci eklenir
- Üzerine 3 4 bardak kadar kaynar su dökülerek tuzu ve baharatı atılır.
- Sütü eklenir.
- pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Ayrı bir yerde bademler bir cezvede az su ile haşlanır 2-3 dakika kadar.
- soğuk su ile soğutulup kabukları çıkartılır.
- irice doğranır ve yağda kavrulur ve çorbaya eklenir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder