Bu turşuyu annemin tavsiyesi üzerine yaptım kanseri önleyici veya kanser hastaları için çok faydalı olduğu söyleniyor.
MALZEMELER
- MÜMKÜNSE ORGANİK LİMON
- İRİ DENİZ VEYA KAYA TUZU
- ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
- Limonları resimde görüldüğü gibi dibine kadar olmayacak şekilde artı şeklinde bölüyoruz içine tuz dolduruyoruz.
- Kavanoza diziyoruz. Üzerini tekrar limon suyu ile doldurup en üste 1 parmak kadar sıvı yağ(varsa fındık yağı ) koyuyoruz. kavanozu kapatmadan streç film ile hava ile temasını kesip kavanozu kapatıyoruz.
- Mümkünse kavanozun üzerine yaptığınız tarihi atıyoruz. normal oda ısısında 40 gün bekletiyoruz.
- Sonra buzdolabına koyuyoruz.
NOT: Bu turşu normal turşular gibi tüketebileceğiniz bir turşu değil. salatalara veya yemeklerin içine doğranarak konuluyor.Turşuyu koyduğunuz zaman yemeğe fazla tuz atmamaya dikkat edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder