MALZEMELER.
- 1 YUMURTA
- 1 FİNCAN SU
- 1 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
- TUZ
- ALDIĞI KADAR UN
İÇ HARCI
- PEYNİR
- MAYDANOZ
- ARZU EDİLEN BAHARATLAR
YAPILIŞI
- Malzemeleri biraz sertçe bir hamur olana kadar yoğurup 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Bu arada biraz büyükçe bir tencerede tuzlu su kaynatıp yanına da yine büyük bir kap içinde soğuk su hazırlıyoruz.
- Hamurdan bezeler hazırlayıp bir 5 dakika kadar daha dinlendiriyoruz.
- Varsa hamur açma makineniz yoksa merdaneyle hamurlarımızı açıp bir örtü üzerinde hazır bekletiyoruz.(Burada amaç hamurların açılı bir şekilde hazır olması çünkü çok az pişireceğiz)
- Sonra yufkalarımızı 1dakika kadar suda haşlayıp çıkarıp soğuk suda şokluyoruz.Elimizle fazla suyunu süzüp yağlanmış tavaya araları yaylayarak 5 veya 6 kat seriyoruz .
- Aaya iç harcını kayuyoruz.
- Sonra tekrar üstüne 5-6 kat yufka koyuyoruz.
- Tavada kısık ateşte 15-20 dakika bir tarafı (arada kontrol edin ve zaman zaman tavayı çevirin.) 10-15 dakika da diğer tarafı bişiriyoruz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder