Diyarbakır usulü içli köfte.
malzemeler
- 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 yumurta
- tuz
- kişniş
iç harcı için
- 1 orta boy soğan
- 250 gram orta yağlı kıyma
- toz kişniş
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
- ince doğranmış maydanoz
- arzuya bağlı biraz çekilmiş ceviz
yapılışı
- Çiğ köftelik bulgur irmik, tuz ile karıştırılarak ılık su ile ıslatılır.
- 15 20 dakika sonra yumurtası eklenir arada su eklenerek yoğurulur
- 20 dakika dinlendirilir. istenirse çiğ köftelik kıyma eklenebilir.
- ayrı bir tencerede soğanları sıvı yağ ile kavrulur
- kavrulan soğanların kıyma eklenir
- biraz pişirdikten sonra baharatlar eklenir
- Ocaktan indirmeden hemen önce maydanoz eklenir ve soğumaya bırakılır
- bulgurlu dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır parmak yardımıyla içleri açılır ve içine iç harç eklenerek şekildeki gibi kapatılır
- hepsi bu şekilde hazırlandıktan sonra tuzlu kaynar su içerisinde 5 10 dakika haşlanır
- bir süzgeçten süzülür soğuduktan sonra çırpılmış yumurtaya ve ondan sonra galetaya batırılarak kızartılır.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder