30 Nisan 2015 Perşembe

DULCE LEHCE (SÜT REÇELİ)




MALZEMELER

  • 1 LİTRE SÜT
  • 1 SİLME ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
  • 1 BARDAKTAN BİRAZ DAHA AZ TOZ ŞEKER
  • KREM ÇİKOLATA YAPMAK İSTERSENİZ ARZUYA GÖRE KAKAO
YAPILIŞI

  •  Derin bir tencereye sütümüzü koyup kaynatmaya başlıyoruz. 
  • Kaynadıktan sonra karbonatı ekliyoruz.( Bu arada süt köpürüp kabaracaktır tencere özellikle derin olmalı)
  • Şekerini de ekleyip arada karıştırarak bir buçuk iki saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Rengi koyulaşıp kıvam almaya başlayınca sürekli karıştırıyoruz.
  • Kıvamı puding gibi iken ateşten alıyoruz, soğuyunca biraz daha kıvamı koyulaşacak.
  • sıcakken kavanozlara boşaltabilirsiniz.
  • Evde çikolata canavarları varsa kakao ve fındık tozu ile karıştırarak kahvaltılık çikolatalarını da aradan çıkarmış olursunuz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder