30 Nisan 2015 Perşembe

İÇLİ KÖFTE


Diyarbakır usulü içli köfte.

malzemeler

  • 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  •  tuz 
  • kişniş
iç harcı için
  • 1 orta boy soğan
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • toz kişniş
  • tuz
  •  karabiber 
  • kırmızı toz biber
  • ince doğranmış maydanoz
  • arzuya bağlı biraz çekilmiş ceviz
yapılışı

  •   Çiğ köftelik bulgur irmik, tuz ile karıştırılarak ılık su ile ıslatılır.
  •  15 20 dakika sonra yumurtası eklenir arada su eklenerek yoğurulur
  •  20 dakika dinlendirilir. istenirse çiğ köftelik kıyma eklenebilir.
  • ayrı bir tencerede soğanları sıvı yağ ile kavrulur 
  • kavrulan soğanların kıyma eklenir 
  • biraz pişirdikten sonra baharatlar eklenir
  • Ocaktan indirmeden hemen önce maydanoz eklenir ve soğumaya bırakılır
  • bulgurlu dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır parmak yardımıyla içleri açılır ve içine iç harç eklenerek şekildeki gibi kapatılır 
  • hepsi bu şekilde hazırlandıktan sonra tuzlu kaynar su içerisinde 5 10 dakika haşlanır 
  • bir süzgeçten süzülür soğuduktan sonra çırpılmış yumurtaya ve ondan sonra galetaya batırılarak kızartılır.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder