30 Nisan 2015 Perşembe

EKŞİ MAYALI EKMEK




EKŞİ MAYA İLE YAPILAN ORGANİK EV EKMEĞİM
MAZEMELER
  1. 1-1/4 Bardak ekşi maya
  2. 3 Bardak un
  3. tuz ve 1 fiske şeker
  4. yeteri kadar su
YAPILIŞI
               Mazemeler bir kapta yoğurularak üzeri kapatılarak mayalanır. 2 saat sonra kabaran hamur tekrar yoğurulur ve şekillendirilir . Üzeri bir bıçak yardımıyla çizilir (bu ekmeğin kontrollü bir şekilde kabarmasını sağlıyor) ekmeğin üzeri bir poşetle örtülür ve üzerine önce bir kap ters çevrilerek konur, sonra kabın üzeri kalın örtülerle örtülür , ekmek sabaha kadar mayalanır.
             Sabah fırın 220 derecede ısıtılmış fırında önce 10 dakika , sonra fırının ısısını 200 dereceye düşürerek 25 dakika daha pişirdim.ben ekmeğimi 60-60 seramik karoların arka yüzeyini kullanarak pişirdim öneririm pizza taşında pişirmiş gibi oluyorsunuz.
Not:Ekmek fırında pişerken fırınınen altına metal bir tas içinde kaynar su koyun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder