29 Nisan 2015 Çarşamba

FAS İŞİ LİMON TURŞUSU


       Bu turşuyu annemin tavsiyesi üzerine yaptım kanseri önleyici veya kanser hastaları için çok faydalı olduğu söyleniyor.

MALZEMELER

  • MÜMKÜNSE ORGANİK LİMON
  • İRİ DENİZ VEYA KAYA TUZU
  • ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI

  • Limonları resimde görüldüğü gibi dibine kadar olmayacak şekilde artı şeklinde bölüyoruz içine tuz dolduruyoruz.
  • Kavanoza diziyoruz. Üzerini tekrar limon suyu ile doldurup en üste 1 parmak kadar sıvı yağ(varsa fındık yağı ) koyuyoruz. kavanozu kapatmadan streç film ile hava ile temasını kesip kavanozu kapatıyoruz.
  • Mümkünse kavanozun üzerine yaptığınız tarihi atıyoruz. normal oda ısısında 40 gün bekletiyoruz.
  • Sonra buzdolabına koyuyoruz.

NOT: Bu turşu normal turşular gibi tüketebileceğiniz bir turşu değil. salatalara veya yemeklerin içine doğranarak konuluyor.Turşuyu koyduğunuz zaman yemeğe fazla tuz atmamaya dikkat edin.

AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder