30 Nisan 2015 Perşembe

EBEGÜMECİLİ HASTA ÇORBAM


MALZEMELER

  • 1 DEMET EBEGÜMECİ YAPRAĞI
  • 1 BAŞ KURUSOĞAN
  • 1 FİNCAN PİRİNÇ
  • 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
  • 1 AVUÇ ÇİĞ BADEM
  • TUZ.VARSA MUSKAT CEVİZİ RENDESİ
YAPILIŞI

  • Kuru soğan tencerede sıvı yağ ile birlikte kavrulur.
  • Üzerine doğranmış ebegümeci yaprakları konulup ölüştürülene kadar kavrulur.
  • pirinci  eklenir
  • Üzerine 3 4 bardak kadar kaynar su dökülerek tuzu ve baharatı atılır.
  • Sütü eklenir.
  • pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Ayrı bir yerde bademler bir cezvede az su ile haşlanır 2-3 dakika kadar.
  • soğuk su ile soğutulup kabukları çıkartılır.
  • irice doğranır ve yağda kavrulur ve çorbaya eklenir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder