29 Nisan 2015 Çarşamba

SU BÖREĞİ (TAVADA)

       Tavada yaptığım su böreğim . Fırında yapılana göre daha pratik ve sürekli kontroln altında olduğu için daha risksiz.


MALZEMELER.

  • 1 YUMURTA
  • 1 FİNCAN SU
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN
İÇ HARCI
  • PEYNİR
  • MAYDANOZ
  • ARZU EDİLEN BAHARATLAR
YAPILIŞI
  • Malzemeleri biraz sertçe bir hamur olana kadar yoğurup 20 dakika kadar dinlendiriyoruz. 
  • Bu arada biraz büyükçe bir tencerede tuzlu su kaynatıp yanına da yine büyük bir kap içinde soğuk su hazırlıyoruz.
  • Hamurdan bezeler hazırlayıp bir 5 dakika kadar daha dinlendiriyoruz.
  • Varsa hamur açma makineniz yoksa merdaneyle hamurlarımızı açıp bir örtü üzerinde hazır bekletiyoruz.(Burada amaç hamurların açılı bir şekilde hazır olması çünkü çok az pişireceğiz)
  • Sonra yufkalarımızı 1dakika kadar suda haşlayıp çıkarıp soğuk suda şokluyoruz.Elimizle fazla suyunu süzüp yağlanmış  tavaya araları yaylayarak 5 veya 6 kat seriyoruz .
  • Aaya iç harcını kayuyoruz. 
  • Sonra tekrar üstüne 5-6 kat yufka koyuyoruz. 
  • Tavada kısık ateşte 15-20 dakika bir tarafı (arada kontrol edin ve zaman zaman tavayı çevirin.) 10-15 dakika da diğer tarafı bişiriyoruz
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder